표제지
목차
I. 서론 8
II. 재료 및 방법 10
1. 실험재료 10
1) 재료 10
2.실험방법 10
1) 추출방법 10
2) 발아기간 및 상태측정 10
3) 조단백질 및 조지방 측정 11
4) 아미노산 측정 11
5) 지방산 측정 11
6) 혈소판 응집 억제능 측정 12
7) ADH 활성 측정 13
III. 결과 및 고찰 14
1. 성장 특성 14
2. 조단백질과 조지방의 변화 15
3. 아미노산의 변화 16
4. 지방산의 변화 18
5. 혈소판 응집 억제 20
6. ADH 활성 변화 21
IV. 참고문헌 23
초록 28
Abstract 29
Table 1. Change of growth characteristics of black soybean sprouts cultivated for 5 days 14
Table 2. Change of crude protein and crude lipid of black soybean sprouts cultivated for 5 days 15
Table 3. Change of total amino acid of black soybean sprouts cultivated for 5 days 17
Table 4. Change of free amino acid of black soybean sprouts cultivated for 5 days 18
Table 5. Change of fatty acid of black soybean sprouts cultivated for 5 days 19
Fig. 1. Inhibition rate (%) of platelet aggragatjion of black soybean sprouts cultivated for 5 days 21
Fig. 2. ADH activity of black soybean sprouts cultivated for 5 days 22